Течен асфалт
13/07/2020
БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД
Галерия Асфалтиране 7

Кои са факторите, от които зависи цената на асфалта

Асфалтът е много разпространен строителен материал, който се използва широко в изграждането на пътна инфраструктура. Полагането на този вид настилка изисква специални знания, умения и техника, които фа гарантират дълготрайността и издръжливостта на повърхността.

Неизпълнението на правилните техники за полагане на асфалт може да доведе до бързото износване на настилката. Като шофьори сами знаем колко опасности може да създаде това за движението по пътищата.

Инвестицията в висококачествен асфалт и специализирано оборудване за поставянето му е от ключово значение за създаването на безопасна пътна мрежа. Без значение дали става въпрос за асфалтирането на улица около частен имот или за изграждането на част от инфраструктурата на страната винаги трябва да залагате на качеството на асфалта.

В тази връзка се поражда въпроса за цената на този строителен материал и факторите, които я определят. Цената на асфалта може да варира зависимост от няколко ключови критерия, които следва да разгледаме.

Цена на асфалт според количеството и обема

Стойността на асфалта се определя според количеството или обема, което искате да закупите. Сумата на строителния материал може да бъде обявена според стойността на 1 кубик асфалт цена или асфалт цена на тон.

Разбира се, при поръчки с по-голям обем се предлагат по-изгодни цени на кубик или килограм. На пазара може да намерите асфалт в чували, който има различно тегло, според което се определя цената.

Тип на асфалта като фактор за определяне на стойността

Има различни видове асфалт, които се използват за полагане на настилката според различни методи и техники. На пазара може да намерите асфалт подходящ за горещо или студено поставяне. Тези материали имат различни цени, които се определят от процеса на производство или техническите характеристики на асфалта.

Асфалта, който се използва за метода на студеното поставяне в повечето случаи може да се намери на по-икономична цена, но също така има и по-ниско качество.

Допълнителни разходи

Към ценообразуването на асфалта трябва да добавим и някои други разходи, сред които труд, оборудване, доставка и опаковка. Ако асфалтът се предлага в чували, които са направени от специален материал, който запазва материала от влага, това може да увеличи цени на асфалта.

Понякога се наблюдава разлика в цената на асфалта в различни региони, което е в следствие от пазарните условия и търсенето в определен район. Доставката отново играе роля в ценообразуването, тъй като разходите за транспорт са променливи спрямо разстоянието, до което асфалта трябва да бъде доставен.

При планиране на строителство или ремонтни проекти е важно да се консултирате с професионалисти и доставчици на материали, за да се получи точна информация относно цени на асфалт. Екипът на Razbiva-Sofia.com е винаги на разположение.

Razbiva-Sofia.com разполага с години опит в къртене, чистене и извозване. Справяме се с всякакви предизвикателства, не спираме и пред най-твърдия бетон. Бързи и ефективни, пробиваме и разбиваме стени и колони, с лекота управлява багери и камиони. Свържете се с нас още днес!

Адрес:
гр. София, ж.к. Люлин бл. 262
Контакти:
БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД
Call Now Button