МЕНЮ

УСЛУГИ

АСФАЛТИРАНЕ НА ДВОРОВЕ

ЗА УСЛУГАТА

Асфалтът е най-оптималният материал за създаване на паркинги, дворове и алеи за разходка. Това е доста практично, издръжливо и евтино покритие. Ето защо асфалтирането на дворове е неразделна част от подобряване инфраструктурата на града. Жителите отдавна са свикнали да се движат по гладки пътища, а дворовете без твърда настилка изглеждат неприветливи. Асфалтиране на дворни площи от професионалисти. Всеки квартал, в който са разположени жилищни сгради, става много по-удобен, по-чист и практичен, ако има добра асфалтова настилка. Да видим какви са предимствата при асфалтирането на дворове.
 • Комфорт за живущите;
 • Чистота на територията;
 • Естетичен вид;
 • Издръжливост и дълъг експлоатационен живот.
Много по-приятно е да ходите или например да карате колело, ако под краката ви има равна и твърда повърхност. Затова асфалтирането на дворни площи определено е необходима и полезна мярка. Трябва да се отбележи, че качеството на настилката, а оттам и комфортът на жителите, ще зависи пряко от спазването на технологията на асфалтиране. Технологиите за полагане на асфалт варират в зависимост от няколко фактора:
 • Вид използван асфалт
 • Вид основа за полагане
 • Климатични условия по време на работа
Съответно е възможно да се постигне максимално качество на дворовете само при стриктно спазване на строителната технология. Подготвителен етап при полагане на асфалта Ако планирате асфалтиране на частни дворове, независимо дали става дума за жилищна сграда или самостоятелна къща, няма да ви навреди да знаете как правилно да подготвите мястото. В никакъв случай не трябва да си затваряте очите при подготвителните дейности, т.к. това ще направи покритието по-малко издръжливо. Полагането на асфалт ще бъде много по-ефективно, ако се извършат необходимите подготвителни работи. Ранни етапи на подготовка:
 • Определяне на формата и размера на обекта;
 • Избор на конкретна област;
 • Изравняване на територията;
 • Почистване на отломки и чужди предмети;
 • Изсушаване на територията.
Като цяло подготовката не свършва дотук. Тези етапи са последвани от следващия подготвителен етап, чието изпълнение изисква познаване и спазване на определени стандарти. Очаквано натоварване на покритието. Ако например притежавате камион, тогава натоварването ще бъде по-високо от стандартното. Определяне на дебелината на слоя. За обикновени пешеходни пътеки е подходящ слой с дебелина 3-4 cm, а за пътища за достъп – 5-7 cm. Метеорологично време. За да бъде бъдещата площадка или пътека възможно най-здрава и издръжлива, трябва да се има предвид, че през есента покритието трябва да се извършва при температура от +10 градуса по Целзий и по-висока. През пролетта работата може да се извършва при температура от +5 градуса по Целзий и по-висока. При правилно планиране и спазване на технологията, ще получите висококачествено и трайно покритие. Въпреки това, за да асфалтирате правилно двора на частна къща, като вземете предвид всички нюанси, трябва да имате специални умения и познания за технологията на полагане на асфалтови смеси. Ето защо е по-добре да поверите асфалтирането на професионалистите.

Асфалтът е най-оптималният материал за създаване на паркинги, дворове и алеи за разходка. Това е доста практично, издръжливо и евтино покритие. Ето защо асфалтирането на дворове е неразделна част от подобряване инфраструктурата на града. Жителите отдавна са свикнали да се движат по гладки пътища, а дворовете без твърда настилка изглеждат неприветливи.

Асфалтиране на дворни площи от професионалисти.

Всеки квартал, в който са разположени жилищни сгради, става много по-удобен, по-чист и практичен, ако има добра асфалтова настилка. Да видим какви са предимствата при асфалтирането на дворове.

 • Комфорт за живущите;
 • Чистота на територията;
 • Естетичен вид;
 • Издръжливост и дълъг експлоатационен живот.

Много по-приятно е да ходите или например да карате колело, ако под краката ви има равна и твърда повърхност. Затова асфалтирането на дворни площи определено е необходима и полезна мярка. Трябва да се отбележи, че качеството на настилката, а оттам и комфортът на жителите, ще зависи пряко от спазването на технологията на асфалтиране.

Технологиите за полагане на асфалт варират в зависимост от няколко фактора:

 • Вид използван асфалт
 • Вид основа за полагане
 • Климатични условия по време на работа

Съответно е възможно да се постигне максимално качество на дворовете само при стриктно спазване на строителната технология.

Подготвителен етап при полагане на асфалта

Ако планирате асфалтиране на частни дворове, независимо дали става дума за жилищна сграда или самостоятелна къща, няма да ви навреди да знаете как правилно да подготвите мястото.

В никакъв случай не трябва да си затваряте очите при подготвителните дейности, т.к. това ще направи покритието по-малко издръжливо. Полагането на асфалт ще бъде много по-ефективно, ако се извършат необходимите подготвителни работи.

Ранни етапи на подготовка:

 • Определяне на формата и размера на обекта;
 • Избор на конкретна област;
 • Изравняване на територията;
 • Почистване на отломки и чужди предмети;
 • Изсушаване на територията.

Като цяло подготовката не свършва дотук. Тези етапи са последвани от следващия подготвителен етап, чието изпълнение изисква познаване и спазване на определени стандарти.

Очаквано натоварване на покритието.

Ако например притежавате камион, тогава натоварването ще бъде по-високо от стандартното.

Определяне на дебелината на слоя.

За обикновени пешеходни пътеки е подходящ слой с дебелина 3-4 cm, а за пътища за достъп – 5-7 cm.

Метеорологично време.

За да бъде бъдещата площадка или пътека възможно най-здрава и издръжлива, трябва да се има предвид, че през есента покритието трябва да се извършва при температура от +10 градуса по Целзий и по-висока. През пролетта работата може да се извършва при температура от +5 градуса по Целзий и по-висока. При правилно планиране и спазване на технологията, ще получите висококачествено и трайно покритие.

Въпреки това, за да асфалтирате правилно двора на частна къща, като вземете предвид всички нюанси, трябва да имате специални умения и познания за технологията на полагане на асфалтови смеси. Ето защо е по-добре да поверите асфалтирането на професионалистите.

ЦЕНИ И ОФЕРТИ

ЦЕНИ И ОФЕРТИ

ГАЛЕРИЯ

БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

ДРУГИ УСЛУГИ

НАШИЯТ БЛОГ

Razbiva-Sofia.com разполага с години опит в къртене, чистене и извозване. Справяме се с всякакви предизвикателства, не спираме и пред най-твърдия бетон. Бързи и ефективни, пробиваме и разбиваме стени и колони, с лекота управлява багери и камиони. Свържете се с нас още днес!

Адрес:

гр. София, ж.к. Люлин бл. 262

Контакти:

ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА
Call Now Button