БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

АСФАЛТИРАНЕ НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПЛОЩИ

ЗА УСЛУГАТА

Асфалтирането на малки и големи площи е специализирана услуга, предлагана с цел изграждане на устойчива и гладка асфалтова повърхност върху различни видове земяни или бетонни подложки. Тази дейност е част и от нашето портфолио с професионални услуги, които предлагаме на територията на град София.

Асфалтирането в София е практичен и лесен начин за създаване на трайно и издръжливо покритие, което има и естетически визуален аспект. Поради тези положителни страни, тази услуга се извършва както за частни, така и за комерсиални или обществени проекти и обекти.

Без значение дали търсите фирма, която да извърши асфалтиране на малки дворове, паркинги, или на по-големи площи като паркове и междублоково пространство може да се доверите на Razbiva-Sofia.com.

Ние сме екип от специалисти с голям опит в строителните и ремонти дейности. Нашата работа включва богато портфолио от услуги, които ще ви помогнат да извършите и най-смелите си проекти.

При осъществяването на нашата дейност използваме професионална и иновативна техника, за да можем да осигурим най-добрите резултати. За да ни се доверите безрезервно ще ви запознаем с някои от техниките, които използваме при асфалтиране на малки площи.

Качествени и професионални методи за полагане на асфалт

Разделението на методите, които се използват в асфалтирането се определят от технологията. Основно има две технологии: гореща и студена. Както се подразбира тези два метода се определят от температурата на използваната смес.

При горещата технология асфалтовата смес трябва да бъде нагрята до 120 градуса. Това е необходимо за постигането на висока степен на равномерност, с което се осигурява по-добра плътност и здравина на покритието.

При използването на гореща технология трябва да са спазени някои изисквания. Асфалтът се полага само при сухо време, а температурата на въздуха трябва да надвишава 5 градуса.

Тази техника има и някои недостатъци. Когато времето навън е горещо асфалта започва да се изпарява и да излъчва неприятна миризма.

Студената технология се прилага като се използва асфалт, които се доставя на мястото на работа в пакети. Не е необходимо материалът да се нагрява до определена температура. Този асфалт е направен от старо покритие, към което са добавени специални стърготини, които повишават техническите характеристики на материала.

Тази смес може да се използва дори при ниски температури. Единственото условие е да няма сняг или градушка.

Асфалтиране на малки площи цени

Ние предлагаме изключително достъпни цени на услугите от нашето портфолио. Всяка сума е съобразена с времето за работа, материалите и техниката, които използваме и труда на нашия екип.

Свържете се с нас, за да обсъдим вашия проект и да ви предложим най-добрата оферта.

Кърти чисти извозва

Когато трябва да прокарате нов път, да направите детска площадка или паркинг, асфалтирането е първият метод, за който веднага се сещате. Това е практичен и лесен начин за създаване на трайно покритие, което при спазване на всички държавни стандарти ще продължи много години и ще издържи почти всяко натоварване.

Методи за полагане на асфалт

За да разберете как да поставите асфалт във вашия случай, трябва да разберете разликата в технологията.

Гореща технология

Особеността на технологията е, че сместа трябва да се донесе до мястото на работа, загрята до 120 градуса. Това е необходимо, за да се постигне висока степен на равномерност, която ще осигури повишена плътност и здравина на бъдещото покритие. Сред недостатъците на това решение е, че при горещо време битумът се изпарява, излъчвайки неприятна миризма и става опасен за околната среда. Освен това в горещите летни дни движението по такива пътища за тежкотоварни камиони е ограничено, в противен случай покритието може лесно да се деформира.

Този метод има определени ограничения по отношение на температурите. Обичайната смес трябва да се полага в сухо време, когато температурата на въздуха надвишава +5 градуса. При наличието на специални добавки в състава, които намаляват вискозитета на битума, долната температурна граница на технологията за полагане на горещ асфалт се намалява до -10 градуса.

Студена технология

Студеният асфалт се доставя до мястото на работа директно в пакети. Не е необходимо да се нагрява допълнително до висока температура и след това внимателно да се уплътнява с вибриращ валяк. Разликата е, че сместа се основава на асфалтови стърготини. Това е старо покритие, което се отстранява от пътищата и се смила, след което се смесва със специални добавки, които повишават техническите му характеристики. Можете да използвате такъв асфалт дори при -15 градуса под нулата. Основното е да няма снеговалеж и градушка.

Четири основни етапа на асфалтополагане

Процесът на асфалтиране винаги изглежда по един и същи начин. Било то компактна детска площадка или магистрала.

Изготвяне на пакет от разчетна и проектна документация

Мястото винаги има уникална топография, размер, почвена структура и характеристики. Следователно, първо специалистът изготвя проект за работа, определя как да постави асфалта и след това, въз основа на него, оценка.

Разкопки

Подготовката на площадката започва с отстраняването на слой почва.

Подреждане на основата

Първо се изсипва пясъчна или пясъчно-чакълена основа, след това слой от едрофракционен натрошен камък, а отгоре – натрошен камък с фина фракция. За да се увеличи максимално сцеплението на слоевете, всеки слой се изравнява с грейдер и се уплътнява. А горният слой на основата може да се третира с импрегнации, за да се подобри адхезията на основата и асфалтовите слоеве.

Асфалтова настилка

Сместа може да се приготви на място или да се достави от завода със самосвали. Първо се поставя едрофракционна смес, след това финофракционна смес. За укрепване на пътищата, се използват като аутобани, пътят включва армировъчна мрежа. Полага се между слоевете асфалт, като може да се импрегнира с битумна емулсия за по-добра адхезия.

ЦЕНИ И ОФЕРТИ

ОТЗИВИ

БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

ДРУГИ УСЛУГИ

НАШИЯТ БЛОГ

Цена на асфалта

Кои са факторите, от които зависи цената на асфалта Асфалтът е много разпространен строителен материал, който се използва широко в...

Течен асфалт

Течен асфалт: приложение и сфери на използване Може би сте срещали строителния материал течен асфалт с наименованието асфалтов битум. Това...

Razbiva-Sofia.com разполага с години опит в къртене, чистене и извозване. Справяме се с всякакви предизвикателства, не спираме и пред най-твърдия бетон. Бързи и ефективни, пробиваме и разбиваме стени и колони, с лекота управлява багери и камиони. Свържете се с нас още днес!

Адрес:
гр. София, ж.к. Люлин бл. 262
Контакти:
БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА
Call Now Button