БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

РЯЗАНЕ НА ДЪРВЕТА

ЗА УСЛУГАТА

Налага ви се да премахнете дърво, за да подсигурите безопасността на имота си или поради естетически причини? Razbiva-sofia.com предлага безопасно рязане на дървета и почистване на терени от храсти, което се извършва от опитни специалисти при съблюдаване на всички правила за сигурност и оптималност.

Обадете ни се и поръчайте още сега безплатен оглед на място, който ще ни помогне да се запознаем с проблема и да предприемем най-доброто за неговото безопасно и ефективно разрешаване.

Рязане на опасни дървета – оставете работата на специалисти

Не всяко дърво може да бъде освежено, възстановено и подмладено. Някои дървета са в състояние, в което премахването им е най-доброто решение за безопасността на околните. Освен това някои дървета, посадени в близост до електропроводи създават друг вид опасност, която е важно да бъде избегната, особено когато короните им се вплитат в опънатите кабели.

Ние сме готови да ви съдействаме в това, като извършим работата прецизно и сигурно, използвайки методи и техники, които са съобразени със спецификата на обстановката.

В услугата може да се включат различни методи за премахване на дървета, храсти, пънове, както и разчистване на техните корони и клони.

Независимо дали става въпрос за премахване на мъртво дърво, събаряне на увредено или болно такова или изнасяне на паднал ствол или клони, нашите екипи разполагат с необходимите апаратура и умения, за да се справят безупречно със задачата.

Признаци, показващи че дървото може да се окаже опасно

Ето някои специфики, по които може да се ориентирате дали дадено дърво създава повишен риск.

Внезапното или силното накланяне на стъблото на дървото показва потенциални нарушения в кореновата система, което може съществено да повиши риска. Видимо повредените или гниещи корени също са такъв признак.

Обширните пукнатини и кухини, проникващи дълбоко в над 25% от целостта на кората, както и мъртвите и висящи клони в горната част на короната също могат да ви дадат такава индикация, че е време да се обърнете към специалисти за рязане на дървета.

Премахване на дървета поради естетични причини

Занимаваме се също така и с козметично премахване на дървета, когато това се налага поради близостта на дървото до имота, препречване на видимостта по пътя или по чисто естетически причини. Когато едно дърво трябва да бъде отсечено, за да се направи ефективно място за нещо друго, може да разчитате на нас.

Нашата задача е да изберем най-добрия и безопасен метод, с оглед обстановката и спецификите. Цената, която ще ви дадем се определя главно от трудността на изпълнение на услугата и техниката, която следва да се използва за осъществяването ѝ.

Рязането на дървета има следните цели:

  • отстраняване на сухи, повредени клони, които го загрозяват и допринасят за образуването на хралупи;
  • рязане на короната на дърветата, отстраняване на пречещите клони, просветляване, което подобрява растежа;
  • запазване на предварително придадените форми и размери на короната;
  • намаляване на короната, подмладяване на растенията.

Рязането на дървета трябва да се извършва от квалифицирани работници по озеленяване под ръководството на бригадир. При подрязване е необходимо да се вземат предвид биологичните особености на вида на растежа и развитието на растенията, формата на короната и динамиката на възрастовата й променливост, вида на разклоняването, възможността за събуждане на спящи пъпки и способност да понася резитба.

В резултат на резитбата растенията претърпяват промени в съотношението на общата маса на короната и корените. Броят на всмукателните корени започва да се увеличава. Това допринася за притока на хранителни вещества в органите на растителния организъм, подобрява въглехидратната и азотната обмяна, синтеза на органични съединения и водния режим.

Рязане на храсти.

При храстите, както и при дърветата, има три вида резитба: формоване, санитарно и подмладяващо.

Целта на формиращата резитба е да се създаде изкуствена форма на храста, да се поддържа тази форма в зададените параметри и да се засили растежът на страничните издънки. Необходимо е да се вземе предвид биологията на растежа и развитието на растенията.

„Жив плет“ от млади храсти се изрязват 1-2 пъти през вегетационния период. В началото на пълното развитие на храстите честотата на подрязване се увеличава до 4 … 6 пъти (за бавно растящи – до 3 пъти). Първата резитба се извършва през март-април, преди разпадането на пъпките, следващата – тъй като яснотата на напречния профил се губи. Свободно растящите живи плетове не се нуждаят от систематично подрязване, изрязват се само стари клони, удебелявайки храста.

Санитарното подрязване се извършва за отстраняване на изсъхнали, повредени, болни издънки и клони. Извършва се ежегодно през целия вегетационен период.

ЦЕНИ И ОФЕРТИ

ОТЗИВИ

БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД

ДРУГИ УСЛУГИ

НАШИЯТ БЛОГ

Цена на асфалта

Кои са факторите, от които зависи цената на асфалта Асфалтът е много разпространен строителен материал, който се използва широко в...

Течен асфалт

Течен асфалт: приложение и сфери на използване Може би сте срещали строителния материал течен асфалт с наименованието асфалтов битум. Това...

Razbiva-Sofia.com разполага с години опит в къртене, чистене и извозване. Справяме се с всякакви предизвикателства, не спираме и пред най-твърдия бетон. Бързи и ефективни, пробиваме и разбиваме стени и колони, с лекота управлява багери и камиони. Свържете се с нас още днес!

Адрес:
гр. София, ж.к. Люлин бл. 262
Контакти:
БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА
Call Now Button